Civiele aanleg biomassa centrale Primco Lelystad met creatieve oplossingen
RVB Infra

“Samen kwamen we tot mooie oplossingen die binnen het budget pasten”

Steeds meer huishoudens, welke aangesloten zijn aan stadverwarming krijgen duurzame warmte in hun huis via een biomassacentrale. Primco is ontwikkelaar, investeerder en exploitant van deze duurzame energiecentrales. In deze centrales wordt gestookt met duurzaam snoei- en dunningshout vanuit bosbeheer. Hiervan is de biomassacentrale van Primco in Lelystad een goed voorbeeld. Rene Buwalda is hier directeur van. Hij werkte tijdens de aanleg van de infrastructuur rondom de energiecentrale in Lelystad intensief samen met RvB Groep.

“Ik kende RvB Groep via een gezamenlijke werkrelatie in Lelystad. Zij waren positief over de organisatie vanwege het eerste contact, de creatieve aanpak en het meedenken tijdens het proces. Nadat onze energiecentrale was opgeleverd, moesten er wegen, riolering en terreinverharding naar de installatie aangelegd worden. We waren op zoek naar een creatieve infra-partner die ons kon ontzorgen tijdens het hele proces. Daarnaast moest rekening gehouden worden met de kleigrond hier in de polder in combinatie met de zware en intensieve vrachtbewegingen.”, legt Buwalda uit.

Budget
In de contracten van het civiele bouw was de infrastructuur een sluitpost met een erg beperkt budget. “We hebben RvB Groep uitgedaagd om met een vast budget te werken en daarin met oplossingen te komen. Door kritisch mee te denken in gebruik van materialen, zonder concessies te doen in de kwaliteit, kwamen we gezamenlijk tot mooie oplossingen”, aldus de enthousiaste ondernemer.

Uitdaging
Daarnaast moest er ook snel gebouwd worden. “De centrale was klaar om in productie te gaan. Alleen waren er nog geen wegen, waardoor er geen af- en aanvoer kon plaatsvinden. Ook daarin bewees RvB Groep een flexibele en vlotte partner te zijn. Ik was onder de indruk van de snelheid. Ik heb nog nooit een aannemer zo snel zijn afspraken zien nakomen, binnen een week waren de eerste activiteiten al zichtbaar.”

 

 

Uitvoering

“Op dit moment zijn ze bezig met de laatste opruimwerkzaamheden en kijken we terug op een zeer praktische samenwerking. Bij een probleem werd eerst gekeken naar een oplossing en daarna naar de oorzaak en eventuele kosten. Als er een stoeprand verhoogd moest worden of een extra put moest komen, dan werd dat gewoon gedaan. We zijn volledig ontzorgd tijdens het bouwproces”, besluit Buwalda.

Dankzij RvB Groep hebben we geen vertraging opgelopen en ook heel belangrijk; wij konden ons richten op de inbedrijfstelling van de centrale.

Toekomst

“Het project is nu zo goed als afgerond, maar we verliezen RvB Groep niet uit het oog. De toegangsweg is nu nog een tijdelijke weg en zal straks een definitief weg worden. Ook het onderhoud aan de wegen moet nog plaatsvinden en daar lijkt RvB Groep mij de geschikte partij voor”, kijkt Buwalda vooruit.

Opening Primco Energy Conversion

Projecten

bekijk meer
Op- en overslag Terminal Bergambacht
Op- en overslag Terminal Bergambacht
Bekijk dit bericht
DHSS Den Helder
DHSS Den Helder
Bekijk dit bericht
Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest
Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest
Bekijk dit bericht