Veluwe Transferium Harderwijk - RvB-Groep
RVB Infra

Veluwe Transferium Harderwijk

Tussen de A28 en de N203 bij de afslag Harderwijk ligt het gerealiseerde Transferium Harderwijk. In de volksmond ook wel De Boekhorstlaan genoemd. De bestaande bebouwing was kleinschalig en gedateerd, waardoor Veluwe Transferium Boekhorst BV de ambitieuze kreeg om het stukje stedelijke gebied te transformeren naar een locatie met diverse stedelijke en recreatieve voorzieningen.

RvB Engineering

Tijdens het ontwikkeltraject is RvB Engineering betrokken bij het project. Zo kreeg ze het verzoek om een ​​ontwerp te maken voor de indeling van het circa 4,5 hectare groot terrein. Verspreidt over het gebied hebben verschillende programmaonderdelen en gebouwen een plaats gekregen. Denk hierbij aan oa een duurzaam mobiliteitspunt, twee fastfoodrestaurants, een elektrische fietsverhuur faciliteit, een klimbos, een La Place restaurant en carpoolplaatsen. De vormgeving van het terreinontwerp is door RvB Engineering verder uitgewerkt. Deze gebouwen / faciliteiten zijn gebaseerd te worden op de riolering, waardoor na het bepalen van de ligging van de gebouwen een rioleringsontwerp gemaakt kon worden.Rekening houdend hiermee is de positie en de ligging van de overige kabels en leidingen bepaald. Hieronder valt onder andere de tijdelijke lantaarnpalen en laadpalen voor elektrische auto’s. Na goedkeuring van de verschillende ontwerpen konden de vergunningen worden aangevraagd. RvB Engineering heeft dit proces mogen gemeen.

Infrawerkzaamheden

Na de sloep van de vijf oude boerderijen die zich op het terrein bevonden, kon er door RvB Infra Harderwijk gestart worden met het uitvoeren van de grondwerkzaamheden. Om het riool aan te kunnen sluiten op het stelstel aan overkant van de N203 is er, na overleg met bestuurlijk gezag, een gestuurde saai uitgevoerd. Tevens werd er tijdens de grondwerkzaamheden diverse keren een vervuiling in de bodem aangetroffen, waardoor er sanering moest worden toegepast. Om het terrein draagkrachtiger te maken is er een cementgebonden fundering toegepast die voorzien is van een asfaltconstructie. Na het uitvoeren van deze werkzaamheden konden de verschillende faciliteiten worden gerealiseerd. Voor verschillende bedrijven heeft RvB Infra Harderwijk de fundering mogen aanleggen. Na de realisatie van oa de KFC, Burger King, La Place en benzinestation Tango restte nog de verdere terreinwerkzaamheden. Denk hierbij aan het zetten van banden ten behoeve van plantvakken, het straatwerk en het realiseren van de parkeerplaatsen. Voor het klimbos werd het terras aangelegd. De toegangsweg naar het Transferium is herstraat met de oude gebakken klinkers die daar in het verleden ook hebben gelegen. Om het plaatje compleet te maken werd het terrein voorzien van beplanting.

Ondertussen weten vele bezoekers het multifunctionele vertrekpunt naar de Veluwe te vinden. Dankzij de verschillende faciliteiten voor jong en oud is het een aangename stopplaats. Als infraspecialist heeft RvB Groep het project creatief en oplossingsgericht uitgevoerd.

Projecten

bekijk meer
Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest
Tuincentrum De Bosrand Oegstgeest
Bekijk dit bericht
Veluwe Transferium Harderwijk
Veluwe Transferium Harderwijk
Bekijk dit bericht
Biomassa centrale Lelystad
Biomassa centrale Lelystad
Bekijk dit bericht